Βρέφος | Τα οφέλη των λευκών ήχων για το μωρό σας.
Κοινοποίηση:
Zazu φροντίζουν ώστε ακόμα και τα πιό ανήσυχο μωρό να αποκοιμηθεί εύκολα χαρίζοντας του όνειρα γλυκά

Γράφει η ψυχολόγος Κοσμάτου Νεφέλη.

Τέλος στις άγρυπνες νύχτες ακόμα και για τα ανήσυχα μωρά.

Τα βρεφικά λούτρινα ζωάκια νανουρίσματος ZAZU είναι όμορφα, είναι έξυπνα και υπόσχονται να ηρεμήσουν το μωράκι σας. Το κάθε ζωάκι φροντίζει με τη μίμηση του ήχου της καρδιάς, με μελωδίες και τους λευκούς ήχους της φύσης να αποκοιμίζει το μωρό σας με τρόπο μαγικό! Θα αναρωτιέστε πως…Η μαγεία των λούτρινων ZAZU είναι κλειδωμένη σε μια μικρή, στρόγγυλη συσκευή.  Αυτή, η έξυπνη συσκευή παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας ακουστικού αισθητήρα και αισθητήρα δόνησης για την επαναλειτουργία του κάθε φορά που το μωράκι σας κουνηθεί ή πάει να ξυπνήσει.

Τι κάνει όμως ο λευκός ήχος; Ο λευκός θόρυβος είναι ένας σταθερός ήχος που εξέρχεται ομοιόμορφα και θυμίζει στα μωράκια σας τους ενδομήτριους ήχους που άκουγαν ως έμβρυα στην μήτρα της μανούλας, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά δυνατοί! Ως εκ τούτου η φασαρία είναι οικεία στα μωρά σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι γονείς. Η ησυχία είναι ξένη και συχνά τρομακτική. Ο λευκός ήχος zazu, κάνει το μωρό σας να αισθάνεται σιγουριά και συναισθηματική ασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος που ο λευκός ήχος είναι μια τόσο ισχυρή και αποτελεσματική μέθοδος για να καταπραϋνει  συναισθηματικά και σωματικά τόσο τα νεογέννητα όσο και τα μεγαλύτερα μωρά.

Από την πρώτη κιόλας μέρα που καλωσορίζετε το μωρό σας στη νέα του ζωή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δύναμη που κρύβουν τα ZAZU μέσω του λευκού ήχου! Ορισμένοι υποστηρίζουν μάλιστα, ότι ιδίως τα νεογέννητα, αλλά και τα μωρά έως ενός έτους θα πρέπει να ακούνε καθ’  όλη τη διάρκεια του ύπνου τους λευκούς θορύβους, αλλά όχι σε μεγάλη ένταση, για να κοιμούνται ήρεμα και να ξεκουράζονται επαρκώς.  Η διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία υποστηρίζει την χρήση λευκών θορύβων στα μωρά για καλύτερο ύπνο, για να ηρεμήσει το κλάμα και τις ενοχλήσεις από κολοικούς αλλά και για τη μείωση του στρες και την μείωση των πιθανοτήτων για το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (Sudden Infant Death Syndrome- SIDS).

Κανείς  δεν ξέρει ακριβώς πώς βοηθάει στο SIDS, αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι ο λευκός θόρυβος κόβει τον ενεργό ύπνο, που μοιάζει με τον ύπνο REM και καταλαμβάνει το 50% του ύπνου των βρεφών, όπου συνήθως συμβαίνει το τραγικό αυτό σύνδρομο. Όπως αναφέρθηκε, τα αρχεία-καταγραφές των ενδομήτριων ήχων, ηρεμούν τα μωρά και σε μια μελέτη διαπίστωσαν, ότι τέσσερα από τα πέντε βρέφη κοιμούνται κατά την χρήση τους. Ακόμη, ο ήσυχος ύπνος σε νεογέννητα ηλικίας 4 ημερών επιτεύχθηκε σημαντικά νωρίτερα και η διάρκεια του παρατάθηκε κατά 20% όταν αυτά εκτέθηκαν σε συνεχή λευκό θόρυβο.

Πέραν τούτων, ο λευκός θόρυβος μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο και των γονέων, καθώς το μωρό ηρεμεί και κοιμάται περισσότερο! Επίσης, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης αλλά και να βοηθήσει τις μαμάδες να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης, καθώς ο σωστός και ποιοτικός ύπνος επηρεάζει τις ορμόνες και αυτές με την σειρά τους επηρεάζουν τα συναισθήματα πείνας και πληρότητας. Έτσι, τα ZAZU προσφέρουν μια αποτελεσματικη μέθοδο για ολόκληρη την οικογένεια και όχι μονάχα για τα μωράκια σας!

Βρέφος | Τα οφέλη των λευκών ήχων για το μωρό σας

X